Végtelen Blogturné

A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Szaszkó Gabriella új önálló regénye a Végtelen. A regény a közeljövőben játszódik, amikor már tudományosan bizonyított tény a lélekvándorlás, néhány “szerencsés” kiválasztott terápiás célból a múltba utazhat, megfejteni a mentális betegségük eredetét. Kövesd végig a blogturné állomásait, a játékunk során megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!

Könyv adatai: 

ISBN szám: 9789632619194

400 oldal

Kiadói link: https://www.olvas.hu/termekek/mx1676-vegtelen

Beleolvasó: https://www.olvas.hu/uploads/media/file/0001/40/a479f69f53897b7ac94b318dd0d3208ac84d6460.pdf

hastagek: #Végtelen #Dreamválogatás #MaximKiadó #BlogturnéKlub #SzaszkóGabriella 

Fülszöveg:

Daniel ​Pollack negyvenhárom éves zongoraművész, aki hat éve, felesége halála óta nem hagyta el tóparti háza biztonságát szorongásos betegsége, agorafóbiája miatt. Tetőtéri hangszigetelt szobájában komponál magányában. Tinédzser fiával, Aaronnal úgy élnek együtt, mint két idegen.

Akkor változik meg minden, amikor Danielt különleges kísérletre kérik fel. Egy új tudományos áttörés bebizonyította a lélekvándorlás tényét, létünk örökkévalóságát és kifejlesztettek egy olyan szert, ami lehetővé teszi az utazást a korábbi életekbe. Daniel eleinte ódzkodik, de mivel szeretne visszatalálni a fiához, végül úgy dönt, részt vesz a kísérletben és az ahhoz kapcsolódó terápiában. Bele is vág az életek közötti utazásokba, melyek során számos megrázó élményt kell újra megtapasztalnia, és sok titokra derül fény.

Időközben megjelenik az életében a fia barátnője, Hazel, akivel kapcsolata az első pillanattól kezdve különös. Összemosódik jelen és múlt, és kétségessé válik, hogy a kísérlet végül segítségére lesz-e Danielnek, vagy épp romba dönti az életét.

Borító

Az igazság az, hogy nekem zongorával és hangjegyekkel sok mindent el lehet adni, szóval ez a borító alapból erős helyzetből indult nálam. A borongós, rejtélyes színvilág tökéletesen illik a regény hangulatához. A legnagyobb meglepetés azonban akkor ért, amikor végre kezemben tartva a fizikai példányt, felfedeztem a belső borítót, ami szerintem tökéletesen visszaadja a regény hangulatát.

A történet:

Mielőtt elmesélem nektek, milyen volt a Végtelent olvasni, vissza kell kicsit mennünk az időben, mert a mi történetünk a regény születése előtt kezdődik. Lassan 10 éve minden novemberben nekigyürkőzöm a Nanónak, és el sem tudnám képzelni ezt az emberfeletti megpróbáltatást, leghűségesebb küzdőtársam, Gabi nélkül. Lehet, nem tudjátok, de a Végtelen nagy része a 2020-as Nanowrimo alatt íródott. 2020-at azt hiszem, nem kell bemutatni senkinek… a regényben pedig tökéletesen érződik a bezártság fojtogató nyomása, és a szabadság, az utazás vágya.

Így már születésük előtt megismerkedtem Daniellel, Hazellel, és a Végtelen világával. Gabival mindketten a saját történetünket próbáltuk megszelídíteni, de közben óhatatlanul közel kerültünk a másikéhoz is. A Végtelen tele van zenével, és Gabi megosztotta velem a gyöngyszemeket, amiket írás közben talált, és ezek aztán az én történetembe is belefolytak. (Például a For Stormboy.) Bár több regényt írtunk vállt-vállnak vetve a Nano alatt, egyikkel sem volt ilyen megmagyarázhatatlanul szoros kapcsolatot. Amikor a Végtelen megjelent, kicsit a saját gyerekemnek is éreztem, mint amikor a terhesség alatt barátságot kötő nők szívből örülnek a másik babájának.

Mindezt azért mesélem el, hogy lássátok mennyire különleges és fontos számomra ez a történet. Izgatottan vártam, hogy végre egyben elolvassam, hiszen ezelőtt csak körvonalakat és részleteket láttam. Nem kellett csalódnom.

A történet a nem annyira távoli jövőben játszódik, ahol a folyamatos világjárványok következtében hatalmas fejlődésen ment át az orvostudomány. A lélekvándorlás létezése bebizonyítást nyert, és az előző életekbe való visszatértést a különböző mentális problémák megoldására próbálják használni. Daniel először vonakodik, amikor kiválasztják tesztalanynak, de reménykedik abban, hogy ez talán segít megjavítani a fiával megromlott viszonyát. Persze, semmi sem olyan egyszerű, mint aminek látszik, és a probléma megoldását keresve, Daniel sok új bonyodalomban találja magát.

Készüljetek fel, ez nem egy könnyed nyári olvasmány. A regény utazásra invitál, de nem a világ körül, hanem egy agorafóbiás férfi lelkének mélyére. A lélek ebben a történetben pedig olyan, mint Dante pokla, minden bugyor után egy még sötétebb, kietlenebb másik vár. De a sötétségben is megjelenik a szépség, legtöbbször a zene szárnyán. A zene élet – és lélekmentő szerepét senkinek sem kell bemutatnom. Én tavaly a Spotify statisztikái szerint 75 860 percet (azaz 52 napot) hallgattam zenét, és sokszor dalokba kapaszkodva jutottam túl egy napon. Ha éreztél már így, ez a te regényed lesz.

Érzem, hogy sokaknak nem lesz szimpatikus Daniel. Igen sokszor követ el hibákat, és tesz megkérdőjelezhető lépéseket, de szerintem Gabi empatikusan és jó érzékkel rajzolja fel a belső világát, így ha nem is értünk vele egyet, de megértjük, hogy mit miért tesz. Kívülről mindig könnyű okosnak és felsőrendűnek lenni, azt gondolni, hogy ugyan, mi ezt soha nem tennénk… de azért a lelkünk mélyén tudjuk, hogy mi sem vagyunk tökéletesek. Szerintem a jó irodalom nem előír, hanem leír. Segít megismerni olyan életutakat, gondolatokat, amik mélyen mások, mint a sajátunk.

Szerintem belülről minden élet nehéz, de vannak gyönyörű pillanatok, kapcsolódások, amik bevilágítják, mint a csillagok a sötéteget. Azért szeretem Gabi könyveit, mert csodálatosan megjeleníti ezt az érzést. Az ő éjszakái sokkal sötétebbek, de így még ragyogóbb a csillagfény.

Nyereményjáték:

A játékunk során Szaszkó Gabriella korábbi regényeiből adunk meg minden állomáson egy-egy idézetet.  Nincs más dolgotok, mint felismerni és beírni a vonatkozó regény címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

Az én idézetem:

“Nagyon mélyen el kellett rejtenem a szobámban az olcsón vett rémregényeket, de a fantáziámat nem vehette el tőlem senki, magamnak bármikor kitalálhattam újakat. A belső világom mindig a rendelkezésemre állt, hogy elmeneküljek a valóság elől.”

a Rafflecopter giveaway

A legelső interjúm Gabival.

Állomások:

06.19 Kelly és Lupi olvas

06.22 Fanni’s Library

06.25 Sorok között

06.28 Ink, Maps & Macarons

One thought on “Végtelen Blogturné”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.