BREAKING NEWS: Novelláskötet

A kötet közben megérkezett, és ingyenesen letölthetitek a Dunwich Market oldaláról!

Mivel a kötet már kézzelfogható közelségben van, (megjelenés jövő héten!), leporoltam, frissítettem ezt a bejegyzést. 

Amint már azt hallhattátok az augusztusi  The Black Aether / TBA könyvek viedóblogban, (ha még nem néztétek meg tessék azonnal bepótolni, itt a link) a TBA könyvek kiadásában érkezik bizony tőlem is valami: egy szimpatikus kis novelláskötet. Az elnevezés becsapós, mert a novellák közé becsempésztem pár verset is. Ez van, nem adhatok mást, mi lényegem.

A kötetben találtok urban fantasy-t, mágikus realizmust és sötét tündérmeséket. Az írásokat három nagyobb fejezetre osztottuk, melyek a következők:

Csudapest

(Trollbuszok, metrólidércek, magashegyi istenek)

Ebben a fejezetben találtok három budapesti urban fantasy-t és egy verset. Innen talán a kedvencem a Golyó a szívbe, amin a görög-római mitológia alakjai randalíroznak Budapesten. Ezt a történetet egyébként a blogon is olvashatjátok a görög mitológiás sorozatom részeként.

Felhővonatok

(Másvilági állomások, szoborlányok, reményablakok)

A második részben két novella, egy vers, és egy mininovella vár rátok. A mininovella (angolul flash fiction) az egyik kedvenc műfajom. A definíciók szerint ez egy legfeljebb ezer szót számláló rövid műfaj, én azonban leginkább a 200-500 szavas korlátok közt szeretek mozogni. Azért kedvelem ezt a formátumot, mert írós erősségeim közé tartozik a hangulatteremtés és az érdekesek ötleteket kibontása, míg sajnos a kitartással / hosszú távú történetszövéssel beismerten hadilábon állok. Az ebben a fejezetben szereplő novelláknak is van budapesti vonatkozása: az egyik a rejtélyes Északi Pályaudvart fedezi fel, míg a másik a Duna korzó egyik ismert elemének keletkezéséről mesél.

Világvége Diszkó

(Apokalipszis, posztapokalipszis, űr-zűrök)

A harmadik és egyben utolsó részben a világvége dallamaira táncolunk. Olvashattok három novellát, köztük A nagy csend címűt, ami megnyerte a Kistarcsai Irodalmi Díjat, két mininovellát, melyből az egyik a Rend a lelke, ami valamiért nagyon rezonálni szokott az olvasókkal, illetve egy maréknyi ökoszorongás által szült verset.

A borítót Tomasics József készítette, örök hála neki. Ez a borító minden, amit valaha is akartam. (Még metrótérkép is van. Meg LÁMA!!!) Nagyon megragadja mind a Golyó a szívbe, mind az Árnyékjáték című budapesti novella hangulatát.

A korrektúráért hálás köszönet Szaszkó Gabinak és Tira Naelnek.

A kötet a Dunwich Market webshopjában lesz ingyenes letölthető , ahol addig is szemezgethettek a lovecrafti/weird kiadványok, egyedi ruházati termékek és egyéb jóságok közt.

Nem ez az első kötet, ami mostanság megjelent a kiadónál. Ha még nem tettétek, látogassatok el a Dunwich Market oldalára, és töltsétek le a Rémtörténetek járvány idejére: Maradj otthon, de nézz be az ágy alá! című ingyenes novelláskötetet, melyben az első magyar nyelvű Wilum Hopfrog Pugmire novella is elérhető. Illetve kövesd az új sorozatunkat, melyben a gótikus irodalom klasszikusait látogatjuk végig. Tőlem eddig olvashattok Az otrantói várkastélyról, A múmia lábáról, Józsitól pedig a Kísértetjárás, avagy a ház és a szellemről.

2 thoughts on “BREAKING NEWS: Novelláskötet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.