Beszélj hozzám – Interjú David Penningtonnal

Szaszkó Gabriella második regénye, a Beszélj hozzám hamarosan megérkezik a boltokba. 

Mivel október 31-e, nem csak halloween napja, de az egyik főszereplő, David Pennington születésnapja is, ezért úgy gondoltam, elbeszélgetek egy kicsit Daviddel, aki Gabihoz hasonlóan író. Csodálatos metafikciós játék, hogy a történetben David is egy Maradj velem című regényben írja meg élete történetét. Az interjúban a könyvről és annak utóéletéről, kérdezem Davidet, hogy ezzel is meghozzam a kedvetek az olvasáshoz.

1. Mi volt a legmeglepőbb dolog a könyv fogadtatásában?

 Hogy érdekelte az embereket? 🙂 Komolyra fordítva a szót, tényleg! Amikor kitaláltam, hogy leírom a gyerekkorom történetét, úgy gondoltam, hogy senkit sem fog érdekelni, és főleg magamnak írom, hogy könnyítsek a lelkemen. Kicsit tartottam az egésztől, amikor elővezettem az ügynökömnek a könyvet, így igazából hatalmas meglepetés, hogy ennyi olvasót hozott magával a történet.

2. Eddig főleg horror történeteket írtál, a Maradj velem viszont önéletrajzi jellegű. Hogy fogadták a rajongóid a váltást?

Nagyon sok új olvasóm lett, eddig megvolt a magam horroros-tábora, de a Maradj velem-et olyan emberek is a kezükbe vették, akik eddig nem olvasták a könyveimet. De szerencsére a Maradj velem után többen kedvet kaptak a régebbi könyveimhez is. Ráadásul a horroros olvasóim is jól fogadták a történetet, bár páran mondták, hogy várják a további borzongató írásokat is.

3. Mit üzennél azoknak az olvasóknak, akik a könyv megjelenése után Amy-t bírálták?

A Maradj velem megjelenése olyan mértékű publicitással járt, amire nem igazán számítottam, ezért bevallom, hogy meglepett az Amy-felé irányuló ellenszenv is, főként, hogy én csak a valóság egy szeletét tudtam bemutatni. Amy története más, de ebbe igazán nem is szeretnék belemenni, mivel a magánéletem egy részét szeretném megtartani magamnak. Nem akarom a döntéseink helyességét vagy helytelenségét bizonygatni senkinek.

4. Dolgozol valami újon mostanában?

Még idén, valószínűleg karácsony táján fog megjelenni az Óceán kísérti álmaim című regényem, ami visszatér a régi vonalhoz. Közben egy science-fiction regénynek az előkészületeivel próbálkozom.

5. Egy kissé könnyedebb kérdés a végére: minek öltözöl be idén halloweenkor? Mi volt életed legemlékezetesebb jelmeze?

Nem szoktam beöltözni halloweenkor, tizenkét évesen volt az utolsó, hogy tényleg jelmezben voltam. Azt hiszem, ezzel különböztetem meg magam a többiektől aznap. És figyelem mások jobbnál jobb (esetleg rosszabbnál rosszabb 🙂 ) jelmezeket. De a legemlékezetesebb jelmezem kábé nyolcéves koromban volt, amikor kikönyörögtem egy farkasembert apától, ami tényleg menő volt és konkrétan félelmetes. Sokat küzdöttem érte, hogy megvegyük a szilikon fejet, apa szerint túl rémes volt egy nyolcévesnek. Szerintem totál nem, és sikerült pár szomszédot is halálra rémisztenem.

Köszönöm az interjút!

Egy régebbi interjúmat Gabival itt olvashatjátok.

Gabi blogja 

Gabi hivatalos írói Fb oldala

Gabi Instagramon

 

Ha már tűkön ültök a Beszélj hozzám megjelenésére várva, olvassátok el Gabival közösen írt nyári hangulatú kisregényünket, az Amit a tenger adott-at itt.

Egy másik kissé fantasysebb hangulatú történetetbe is belefogtunk, ami Felejtő néven fut, ezt sajna még nem sikerült befejezni, de az elejét elolvashatjátok itt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.