Gaura Ágnes Túlontúl Bepillantó és Cover Reveal

Ma egy kis meglepetés csemegét hozok nektek. Magyar írók közül egyik nagy kedvencem Gaura Ágnes, akinek szellemes és szorakoztató Borbíró Borbála-sorozata nem titkoltan a szívem csücske. Az írónő most egy új világba vezet minket: magyar vámpírok helyett, magyar tündérek varázsolnak el minket. A Túlontúl című tündér-fantasy a könyvhétre jelenik meg, (pont egy héttel azután, hogy hazaugrom, szóval verem a fejem a falba) és szerencsém van azon kiválasztottak közt lenni, akik elsőként pillanthatták meg a borítót. (Újdonság: belső illusztrációk is lesznek, ha minden igaz, hét darab. Véletlen lenne, hogy pont egy ilyen mágikus szám?)

Szóval íme, Gaura Ágnes és az ő csodaszép borítója!

És ne feledjétek, magyar erdőbe, magyar tündért! ( Na jó, ez nem olyan ütős, mint a magyar nyakba, magyar szemfog, de azért az ember lánya próbálkozhat…)

Írói Életrajz

Gaura Ágnes: a név írói álnév, és a mögötte rejtőzködő szerző polgári neve, személye nem nyilvános. Annyit tudhatunk róla, hogy bölcsész végzettségű, csakúgy, mint a szerző által jegyzett, nagy népszerűségnek örvendő Borbíró Borbála-sorozat főszereplője. Ez a 2012-ben indult, magyar környezetben játszódó, a humort drámával és társadalomkritikával ötvöző sorozat volt Gaura Ágnes belépője a hazai zsánerirodalomba. Ezidáig öt kötete jelent meg a sorozatnak (Vámpírok Múzsája, Átkozott balszerencse, Lidércnyomás, Lángmarta örökség, Attila koporsója). A szerző a rövidebb próza világában is otthon érzi magát, novelláskötete Embertelen jó címmel 2014-ben jelent meg– most pedig régi álmát valósította meg: magyar népmesék és tündérlegendák ihlette fantasyt írt. Honlapján sok csemegét, háttér információt találhattok (http://www.gauraagnes.hu/), de érdemes követni a Facebook-oldalát is, ahol olvasóival folyamatosan oszt meg fantasy-világához kapcsolódó érdekességeket (https://www.facebook.com/GauraAgnes/).

Túlontúl fülszöveg

Mindig az Ördög győz – tartja a mondás Tündérföldön is, ami a mesés Erdélytől a rejtélyes Csallóközig Nagy-Magyarország árnyékvilágaként rejtőzik az ismert valóság mögött. Egykor erős és örökkévaló birodalom volt, de egy bűverejű szerelem feldúlta ember és tündér szövetségét, és az Ördög véghezvitte a lehetetlent: áthatolhatatlan Árokkal kettészakította, ami egynek rendeltetett. Hatalmát egy tiltott csóknak köszönhette, és átkát csakis egy újabb csók törhetné meg – ám a szerelmesek évszázados álomba dermedtek a birodalom két végében, és azóta sem akadt senki, aki át tudott volna kelni az Árkon, hogy segítsen egymásra találniuk.

A megváltó csók egy nap mégis kiszabadul Tündérföldről, útra indul egy utazókönyv segítségével, és végül a Budapesten élő Liliomig jut – ám a tündérmeséken nevelkedett lány nem is sejti, hogy Tündérország sorsa összefonódott az övével. Az utazókönyv varázsa az ő korántsem mesés életét is felborítja, így kettős feladat vár rá: ahhoz, hogy felismerje a mágikus világ sugallatait, neki is meg kell találnia az igaz szerelmet.

Illusztrátor: Kovács Péter

A kultikus Boriverzum-sorozat alkotója, Gaura Ágnes ezúttal a magyar tündérmesék világába vezeti olvasóita somorjai templomon is túl, az Aranyerdőn, Ezüsterdőn és Rézerdőn át egészen a Csörsz-árok legendájának varázslatos újraértelmezéséig.

Kukkantsátok meg a többiek posztjait is:

Media Addict: http://media-addict.hu/
Deszy könyvajánlója: http://www.deszy-konyv.hu/
Ír gulyás és csalamádé: http://irgulyasescsalamade.blogspot.hu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.