Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám (Pennington-testvérek #2) blogturné

Bevezető:

A Maxim Könyvkiadó Dream válogatás sorozatában egyedüli magyar szerzőként debütált tavaly Szaszkó Gabriella a Maradj velem című regényével. A Pannington-testvérek sorozat második része jelenik meg hamarosan Beszélj hozzám címmel, melyben Amy mesél Chris és David titkairól.

Kövesd végig a blogturné állomásait, és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!

Könyv adatai:

ISBN szám: 9789632618715

440 oldal

Kiadói link:  http://www.olvas.hu/termekek/mx1182-beszelj-hozzam

Fülszöveg:

Amy Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David bátyja öngyilkossága után határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel. Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a próbatételt? Egyáltalán lehetséges egy elvesztett személy árnyékában felépíteni egy párkapcsolatot?

Amikor elkezdtem olvasni a Beszélj hozzám-ot, lenyűgözött a párhuzam a valóságos és könyvbeli olvasók közt. A történet sok rajongót talált, de kivétel nélkül szinte mindenki Amyre haragudott vagy az ő alakját kifogásolta.

Nagyon kellett az, hogy az ő történetét is megismerjük, hiszen az éremnek nem csak egy oldala van; ebben az esetben legalább három. Nekem igazából sosem volt Amyvel bajom, a legnagyobb nehézséget a Maradj Velem-mel kapcsolatban inkább az jelentette, hogy a sok szörnyűségbe túlságosan is beleéltem magam. A második részben hál isten kevesebb jut Maggie Pennington randalírozásaiból, így könnyebben haladtam a történettel. Olyannyira, hogy három nap alatt befaltam, úgy hogy anyukám látogatóban járt nálunk, és akkor jött ki a Stranger Things 2-ik évada is, amit nyilván kötelező volt szinte egyben lenyomni. Szóval na, nem kicsit olvastatja magát a könyv.

Miközben olvastam a regényt valahogy úgy éreztem, hogy nem az írónő szavait olvasom, hanem bepillantást nyerek egy alternatív valóságba, hús-vér emberek életére. Félig még most is meg vagyok róla győződve, hogy a multiverzumban valahol Amy és a Pennington testvérek igazából is léteznek. A szöveg egyszerűen csodaszép. Bár sosem jártam még az Államokban, a leírások segítségével mégis New Yorkban találtam magam, és ha egyszer eljutok oda, ismerősként fog rám köszönni a táj.

A legjobb dolog az egészben, hogy ha úgy adódik, az ember a Beszélj Hozzám-mal is kezdheti a sorozatot, hiszen az események közt elég nagy átfedés van. Aki ódzkodik a rázósabb részektől, és esetleg emiatt nem merte levenni a polcról a Maradj Velemet, nyugodtan kezdjen a második kötettel, ami, stílusosan mondva, jó „kapudrog” lehet a Pennington – testvérek trilógiához.

A Beszélj Hozzám azonban nem csak egy szimpla írástechnikai játék, amelyben szóról szóra ugyanazt a történetet meséli el egy másik szereplő. Nagyon sok minden teljesen új megvilágításba kerül, és Amyről is sokkal árnyaltabb képet kaphatunk.

Nyereményjáték:

A regény helyszíneit mutatjuk meg, amelyek neveit ki kell találnotok egy-egy kép segítségével: hat állomáson hat helyszínt kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítségül megadjuk a megfejtés kezdőbetűjét és a betűk számát.

Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

Az én feladványom:

S…., V……

a Rafflecopter giveaway

Egy régebbi interjúmat Gabival itt olvashatjátok.

Karakterinterjúm David Penningtonnal.

Maradj Velem blogturné

Gabi blogja 

Gabi hivatalos írói Fb oldala

Gabi Instagramon

Állomások:

11.26 Kelly és Lupi olvas
11.28 Szembetűnő
11.30 Ink, Maps and Macarons
12.02 Corn & Soda
12.04 Könyvmánia Blog
12.06 Veronika’s Reader Feeder

 

3 thoughts on “Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám (Pennington-testvérek #2) blogturné”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.