Írók egymás között 1. Mi is ez?

Írók egymás között – mi is ez?

2018-ban új, havonta felbukkanó blogbejegyzéssel rukkolunk elő, ami az Írók egymás között nevet viseli. Az ötlet két kedves íróbarátnőmmel együtt született, akikkel sokat szoktunk beszélgetni az életünkről és persze az írásról. Nagyon sok téma felbukkan, amiket aztán elkezdtem lassanként feljegyezni, és úgy döntöttünk, hogy havonta egy-egy bejegyzésben fogunk értekezni az írásról. Elő fognak jönni a leírások, a hibáink, az álnevek, a külföldi publikálás és tényleg nagyon sok izgalmas téma. Mindenkit arra biztatunk, hogyha van kedve, akkor szálljon be a körblogolásba, és tegye hozzá a maga véleményét egy-egy témához.

Lássuk a dream teamet:

Szaszkó Gabi – Gabriella’s Writing

Gabit egy bétázós Facebook csoportban ismertem meg idestova öt éve. Annyira tetszett a novellája, hogy szerettem volna jobban megismerni. Ismerem már öt éve lassan, de személyesen csak kb. tízszer találkoztunk,  először Krakkóban élt, majd Birminghamben. Én Londonból hazatérvén otthon dolgoztam, majd kiköltöztem a barátomhoz Párizs mellé. Igazi nemzetközi-online barátság a miénk, de annyit beszélgetünk, mintha szomszédok lennénk.

Gabinak már két megjelent regényét is olvashatjátok: A Maradj Velem-et, illetve a Beszélj Hozzám-ot. Mindkettőt volt szerencsém, már a megjelenés előtt olvasni, sőt az ajánlásomat is olvashatjátok a borítón, illetve a blogturnéban is részt vettem. Az idei első negyedév legnagyobb projektje, hogy befejezzem a Maradj Velem angolra fordítását.

Gabival több közös projektunk volt már a leghosszabb és számomra legizgalmasabb közös kisregényünk, az Amit a tenger adott megírása volt. Ezt itt olvashatjátok. Illetve csináltunk együtt több rövidebb Dixites kihívást, és Gabit többször meginterjúvoltam. Ezeket itt és itt olvashatjátok.

Gabi mostanában főleg pszichológiai drámákat és thrillereket ír, de novelláiban megtalálhatók a horror és disztópikus elemek is.

Ladányi Klári – Írásról és könyvekről blog

Klárit Gabinak köszönhetően ismertem meg, pedig akár az egyetemen is összefuthattunk volna, hiszen Klári is az ELTE anglisztika szakán tanult, bár pár éven korábban mint én, illetve  a posztkoloniális tanulmányokat választotta míg én a sima angol irodalmat, de lényeg a lényeg, egy fészekalj vagyunk.

Klári elég sok mindenben kipróbálta már magát, ír verseket és a való élet problémáit, emberi kapcsolatokat boncolgató regényeket is. Bár személyes kedvencem tőle egy kedves, sárkányos történet egy meglepő csavarral a végén. Ez a történet a Libellus magazin pályázatán a kiemelt novellák közé került, és idén meg is jelenik.

Februári témánk az írói álnév választás lesz. Ez egy nagyon érdekes téma szerintem. Mi mindannyian magyar nlven írunk, de a magyar írók többsége külföldi írói nevet használ. Kicsit körbejárjuk ennek az okait, és megvitatjuk, mi miért választottunk úgy, ahogy. Nem ítélkezünk, vagy törünk pálcát senki felett, pusztán megvizsgáljuk egy érem mindkét oldalát.

Tartsatok velünk februárban is.

Gabi posztját itt, Klári posztját pedig itt olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.